Akkoyunlu İlkokulu
AKKOYUNLU MAH. AKKOYUNLU KÜME EVLERİ NO 15 ÇERMİK / DİYARBAKIR

VİZYON

Eğitim ve Öğretim süreci içinde; Yaşadığı toplum değerlerine saygı gösteren Kendisine, ailesine ve ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getiren Haklarını koruyan ve başkalarının haklarına saygı gösteren Fikri, vicdanı ve irfanı hür, sevgi saygılı ve hoşgörülü bireylerin yetişmesi için; Demokratik yönetim anlayışı içinde, kendine güven duyan Teknoloji araçlarını en verimli şekilde kullanan Değişim ve gelişime açık Yerel, Ulusal ve Uluslararası başarılara imza atan örnek bir kurum olabilmektir.

MİSYON

Türk Milli Eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkilaplarını benimseyen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine bağlı Sağlam karakterli,dürüst Kuvvetli vatan ve millet sevgisi olan İnsani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış İlkesine yararlı, okuyan inceleyen, araştıran Milli ve evrensel değerleri tanıyan ve benimseyen Araştırmac, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen Kendi düşüncelerini sunarken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren Görev ve sorumlulukların bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek

BAŞARILAR

2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuz sekizinci sınıf öğrencilerinden tamamı liselere yerleşmiştir. * Fen Lisesi (3 Öğrenci) * Anadolu Lisesi (8 Öğrenci) * Sağlık Lisesi (1 Öğrenci) * Meslek Lisesi (5 Öğrenci) * İmam Hatip Lisesi (8 Öğrenci)